Дуа Липа критикува отношението на британското правителство към албанците

1
Певицата призовава за повече съпричастност
Певицата призовава за повече съпричастност Снимка: PA MEDIA

Певицата призовава за повече съпричастност

В специално интервю за вестник "Сънди таймс" британската поп звезда Дуа Липа критикува начина, по който министрите обсъждат мигрантите, наричайки го "късоглед и дребнав", предава БНР.

В обширното интервю по най-различни теми родената в Лондон в семейство на косовски албанци певица не се притеснява да говори и за политика. Тя изтъква, че начинът, по който правителството обсъжда албанците ѝ е причинил болка и тя призовава за повече съпричастност.

По-рано министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман бе заявила в Камарата на общините по повод на прекосяванията на Ламанша с малки лодки, че "има инвазия към Англия", посочвайки изрично "албанските престъпници".

В интервюто за "Сънди таймс" 27-годишната Дуа Липа изразява разочарованието си от късогледото и дребнаво отношение на министрите, което се насажда и сред хората., особено с твърденията, че имигрантите идват в страната и заемат британски работни места.

"Всъщност, имигрантите, които са дошли, се издържат сами, като работят невероятно усилено. Трябва да има повече съпричастност , защото хората не напускат страната си, ако това не е наложително, от страх за семействата си“, изтъква Дуа Липа.

Албанският премиер Еди Рама критикува министрите и особено Брейвърман за това, че посочват изрично с пръст албанците. По време на срещата му с Риши Сунак в Лондон през март той посочи Дуа Липа като пример за позитивите, които албанците носят на Великобритания.

"Хората идват да строят, да се грижат, да готвят и да пеят за вас и ние искаме те не само да бъдат в безопасност, но и да се чувстват почитани“, каза Рама. Родителите на певицата са напуснали Косово през 1992 година, заради напрежението, довело 6 години по-късно до войната там.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари