Дрогираният мъж в Николово е нанесъл щети за над 9 000 лева

0
Вилнял 12 часа из селото
Вилнял 12 часа из селото Видео: Русе Медиа

Вандализъм под влияние на наркотици възмути през уикенда жителите на село Николово. 36-годишен мъж е потрошил лодки на гребния клуб, осквернил е малък параклис и е хвърлил ремарке в езерото. Часове по-късно е задържан от полицията.

Екшънът се разиграва в съботния ден в съседното на Русе село Николово. Местните забелязват мъж в неадекватно състояние, които троши имуществото на гребната база. Семейството на Орлин Стефанов, което има къща край езерото, първи подават сигнал за изстъпленията.

Развилнял се тук някакъв наркоман, който направил поразии из селото. Тук пред къщи чупил, хвърлял в езерото, чухме, че е блъснал някакви коли, лодки чупил“, разказва Орлин Стефанов пред Русе Медиа.

Свидетел е и кметът на селото Златан Ванев, който още сутринта в 9 часа засича автомобил с висока скорост по улиците на Николово.

Колата беше с преден счупен прозорец и отзад нямаше номер, а след това впоследствие видяхме, че и отпред няма номер. Тръгнах да го издирвам, намерихме колата на Текето на път за Червена вода, но открихме само колата, собственика не можахме да го открием. След това разбрах, че следобед е вилнял същият човек на езерото“, казва кметът.

Автомобилът е изоставен в гората, а часове по-късно мъжът се появява край езерото. В продължение на два часа обикаля района, като троши лодки и посяга на параклиса в градинката, направен от Антоанета Стефанова. Хвърля икони във водата, преобръща пейката и продължава. Задържан е малко след това, с амфетамини в джоба. Той не е жител на селото, а бил на гости на баба си, която има къща в Николово.

Кметът Златан Ванев, който е трикратен световен шампион по вдигане на тежести, реагира болезнено заради гребните бази.

Най-много съжалявам за това, че е посегнал на спортната база на спортните клубове, където знаете много добре, че и така и така са финансово зле клубовете. Една лодка струва 6000 евро, много са скъпи. Не знам дали има въздействие на наркотични вещества, но доколкото така се говори, човекът бил неадекватен“, казва още Ванев.

36-годишният мъж временно е настанен в Центъра за психично здраве, тъй като е буйствал в ареста. Работата по случая продължава.

ОБОБЩЕНИЕ на нанесените щети:

-потрошен сензор, отчитащ нивото на язовира /на стойност около 3000 лева/, собственост на Община Русе;

-строшена стъклена вратичка на декоративен параклис;

-отскубнати градински цветя и храсти;

-хвърлени в язовира икона на Богородица, църковни свещи, соларни лампи, декоративни оградки и други вещи, закупени и дарени от гражданка;

-хвърлени във водата колесар, сходня, бетонна тежест и вещи, собственост на два спортни клуба /част от които спасителни гуми и ризи, лодки и др. съоръжения/, а в коридор на помещение на базата са намерени начупени и захвърлени части от други вещи и предмети.

Стойността на нанесените с деянието щети са в процес на уточняване, по предварителни данни става дума за над 9 хил.лв., оточниха от ОД на МВР - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари