Дръзки обирджии на 80 бона получиха условни присъди

0

С условни присъди се разминаха извършителите на дързък обир, при който от охранител пред входа на общината в центъра на Ямбол бяха задигнати малко над 81 бона, информира Монитор.

Инцидентът стана по време на традиционния кукерски фестивал на 5 март 2014 година, когато двама местни жители и двама техни приятели от съседния Сливен успели да нокаутират пазача Енчо Кенаров и да избягат с торбата, в която имало пачки от дневния приход на общината и „ВиК“.

Обирджиите били с маски на главите и в суматохата около шумното празненство успели да изчезнат в тъмните по това време съседни улички.

Там те се метнали на чакаш ги автомобил и отишли на брега на язовир „Кринчовица” край града , където си разпредилили плячката.

Участниците, сред които „острие на акцията“ се оказал 17 – годишният ученик от Сливен Стоян Данев бяха задържани чак на 31 март.

Тогава станало ясно, че със 7 000 лв един от тях си купил „Мерцедес“ на старо, а друг – подаръци за приятелката си.

От жилищата и квартирите им криминалистите иззели 33 000 лв и торбичка с монети, собственост на „ВиК“-Ямбол.

В хода на проточилото се близо две и половина години досъдебно производство задържаните изцяло признали вината си, става ясно от протоколите на откритото съдебно заседание през ноември 2016 г.

Изяснило се, че подбудител е Нилиян Русев, който работел като охранител във фирма „Тетбрюле“ и пазел сградата на общината.Първоначално обирът бил насрочен за 27 февруари, но тогава охранителите здраво стискали торбите с инкасото под мишниците и те не посмели да ги нападнат.

В крайна сметка съдът решил че непълнолетният към момента на извършване на престъплението Данев ще получи наказание в размер на 23 месеца затвор при 3-годишно отлагане изпълнението на присъдата.

Тригодишни присъди, при 5-годишен отлагателен срок са постановени за Костадин Димитров /29/ , Стефан Бойчев/23/ и Нилиян Русев/29/.

Присъдите са окончателни и не подлежат на обжалване в резултат на сключени споразумения с наблюдаващия делото прокурор. Отменена е мярката за неотклонение „подписка“.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари