За броени дни осъдиха извършителите на три престъпления

0
Обвиненията им са повдигнати от Районна прокуратура - Русе
Обвиненията им са повдигнати от Районна прокуратура - Русе Снимка: Dunavmost

По обвинение на Районна прокуратура - Русе, извършителите на три престъпления са осъдени в рамките на няколко дни от осъществяването им.

В резултат на бързата и ефективна работа на полицейските служители от ОДМВР – Русе и наблюдаващите прокурори, за периода от 14.05.2021 г. до 20.05.2021 г., са разкрити, обвинени и осъдени авторите на три престъпления:

Ю. Б. е осъден на една година лишаване от свобода, а Ш. Х.- на десет месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Двама са признати за виновни за грабеж, извършен на 14.05.2021 г. в гр. Русе, при който отнели сумата от 100 лв. от Б. М. В рамките на три дни, на 17.05.2021 г., след одобрено от съда споразумение, сключено между прокуратура и защитниците на обвиняемите, те са осъдени.

Друг обвиняем, управлявал на 17.05.2021 г. в гр. Русе лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 2.38 промила, е осъден на една година лишаване от свобода, с три години изпитателен срок, 500 лева глоба и е лишен от право да управлява МПС за срок от една година и десет месеца. Споразумение е одобрено от съдия при РС – Русе на 20.05.2021 г. и има последици на влязла в сила присъда.

Само два дни след извършване на деянието, обвиняемият С. Ю. е признат за виновен за това, че на 18.05.2021 г. в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление, извършил кражба от две лица на вещи на стойност 321.60 лева. Наложено му е наказание шест месеца лишаване от свобода, с изпитателен срок от три години. Споразумение, сключено между прокуратурата и неговия защитник, е одобрено от съда на 20.05.2021 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари