Драматичният театър ще представи България на фестивала „Бабел“ в Румъния

0
Русенският театър ще участва с най-новото си представление - „Изчезващи“
Русенският театър ще участва с най-новото си представление - „Изчезващи“ Снимка: Стефан Н. Щерев

Русенският театър ще участва с най-новото си представление - „Изчезващи“

Драматичен театър „Сава Огнянов“ ще представи България на Международния фестивал „Бабел“ в Румъния през юни.

Представлението, с което ще русенският театър ще участва във фестивала, е най-новото в репертоара – „Изчезващи“ на гост-режисьора Думитру Акриш.

Спектакълът по пиесата на Елизе Вилк, която се поставя за пръв път у нас в Русе, вече влезе в полезрението на европейската театрална критика. Един от изтъкнатите немски театрални журналисти и критици Дитер Топ, присъствал лично на премиерата в Русе, сподели добрите си впечатления в изданието Kultur Forum Europa.

Режисьорът Думитру Акриш вдъхновява актьорите да покажат най-доброто от себе си. Със спектакъла „Изчеващи“ Русенският театър постави една много специална източноевропейска пиеса“, написа Топ, който е и член на Организационния комитет на фестивала „Бабел“.

На 10 и 21 април русенските зрители и гостите на града ще могат да гледат „Изчезващи“ в напълно обновената ни Kамерна зала в Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе.

На 19 май спектакълът за пръв път ще бъде представен в София, в Младежки театър „Николай Бинев“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари