Драконови лодки превзеха Текето

0
Атрактивните гонки са част от спортния форум, провеждащ се в Русе
Атрактивните гонки са част от спортния форум, провеждащ се в Русе Видео: Русе Медиа

Атрактивните гонки са част от спортния форум, провеждащ се в Русе

Атрактивни гонки с драконови лодки превземат за три дни езерото в Николово. Първата – на дистанция 500 метра, се проведе днес сутринта, като един срещу друг се изправиха отборите на Русе и Унгария. Събитието е част от европейския проект Sports for Green Deal по програма Еразъм с участието на Община Русе.

В гонката днес победата се изплъзна на косъм на гребците от Русе. „Унгарският отбор са професионалисти, тренират усилено и се готвят активно. Нашият отбор е направил две-три тренировки, но въпреки това оказахме съпротива. Гонката беше уникална, изгубихме само с половин секунда. Най-интересното беше, че наш състезател по време на трасето падна почти във водата до кръста, успя да се върне в лодката, продължихме, но там ги изтървахме. На финала ги застигахме, малко им остана. Утре на 200 метра спринтовата дистанция мисля, че ще вземем реванш и златният медал ще остане при нас“, сподели председателят на клуб „Локомотив“ Евгени Недев.

Състезанието в събота е от 10:00 часа, а неделя – от 11:00 часа, като тогава ще се проведе и Купа „Липник“ с над 170 участници от България, разпределени в две възрастови групи. След края ще се направи отново надпревара с драконови лодки, като всички отбори ще направят смесен екипаж срещу отбора на Русе.

Четирите драконови лодки, които Община Русе получи като дарение, позволяват на русенските гребци да тренират за този вид състезания. В момента върви процес по учредяване на федерация по драконови лодки и ще може да се провеждат и първенства. Състезателите се разпределят по двата борда така, че силата да изравнена и да е по-лесно на кормчията да не завива лодката. А най-лекият е отпред на барабана, за да не тежи.

Евгени Недев обясни, че няма ограничения за желаещите да опитат. „Няма ограничение нито във възраст, нито в пол, нито в килограми. Няма нужда да притежават някакви специални умения, нито има нужда от кой знае какъв баланс, тъй като в драконовите лодки всеки човек може да седне и да гребе. Отлични са за работа в екип и вече имаме запитвания вече от фирми за тиймбилдинг, където трябва да се учи колективът да бъде като едно и да гребе в синхрон. Това е много важно не само в спорта, но и в живота“, сподели той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Брачеда
    Браво на Евгени Недев! Бенчо и Общината ДГД! Нещастни паразити и лапачи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари