Драгомир Драганов поиска да му се докладва ежедневно за нивото на водоемите в Русенско

2
Мярката е превантивна, нейното въвеждане е продиктувано от проливните валежи през последните денонощия
Мярката е превантивна, нейното въвеждане е продиктувано от проливните валежи през последните денонощия Снимка: Областна администрация - Русе

Мярката е превантивна, нейното въвеждане е продиктувано от проливните валежи през последните денонощия

Областният управител на Русе Драгомир Драганов разпореди на дежурните към Областния съвет по сигурност и управление при кризи да му предоставят постоянно информация относно нивото на водоемите и реките в региона. Мярката е изцяло превантивна, като нейното въвеждане е продиктувано от проливните валежи през последните денонощия в страната, както и поради факта, че се намираме в т.нар. пролетно пълноводие. И към момента областният управител получава такава информация ежедневно, но с въвеждането на мярката при евентуално внезапно покачване нивото на някои от водоемите той ще бъде информиран веднага.

Целта е на база предоставените данни и изготвените прогнози да се предприемат максимално адекватни и навременни мерки при евентуално повишаване риска от преливане на някои от водоемите или реките в Русенско. Според данни на Метеорологичната обсерватория в Русе към НИМХ месец април тази година е бил вторият най-дъждовен в региона за последните 15 години. При средна месечна норма от около 45 л/кв. м, то падналите количества дъжд са били около 75 л/кв. м. в Русенско.

До края на месеца се очаква да станат ясни и резултатите от проверките на язовирите в областта. Също така се обсъждат и дейности за възстановяване и обезпечаване проводимостта на реките, което ще ограничи и минимизира негативното въздействие на водите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Ха-ха,
    Господин за един ден! После - същият двемогилски цървул!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари