Данаил Ковачев разпореди проверка на язовирите в област Русе

0
Започнаха редовните проверки на язовирите в русенско
Започнаха редовните проверки на язовирите в русенско

Започнаха редовните проверки на язовирите в русенско

Областният управител на Русе Данаил Ковачев разпореди проверка на състоянието на язовирите в региона. Проверката вече е в ход, като за целта е сформирана междуведомствена комисия с представители на всички институции, имащи отношение по темата. Задачата на комисията е да обследва техническото и експлоатационното състояние на потенциално опасните водни обекти и да провери за наличието на незаконни водовземания, постройки, огради и складирани материали в отточните дерета на язовирите, както и за подприщващи съоръжения. При евентуално констатиране на нарушения на собствениците ще бъдат съставени актове.

Според последната проверка, извършена в края на миналата година, всички язовири в русенско са в добро експлоатационно състояние и до момента не е констатирано изграждането на незаконни строежи и съоръжения, които да затрудняват нормалното им функциониране. Три от общо четиринайсетте водоема са напълно източени и не работят. Става дума за намиращите се в Каран Върбовка и Образцов чифлик, както и в Борово. Язовирът в Борово продължава да е в процес на ремонт.

Количеството вода в останалите язовири варира между 18 и 85 процента от максималния им обем. Трите най-големи водоема от този тип „Бойка“, „Баниска“ и „Николово“ са пълни съответно на 14%, 50% и 80%.

Припомняме, че подобни проверки в област Русе се извършват ежегодно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Тъ*унгер,
    тебе няма ли да те сменят вече?! Видяхме, че нищо не можеш да разпоредиш, ами ходи се лекувай, де*ил!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари