Областната управа опитва да сложи на фокус развитието на туризма в Русенско

0
Анатоли Станев се срещна с председателя на Националното сдружение на малкия и среден бизнес в туризма Веселин Банковски
Анатоли Станев се срещна с председателя на Националното сдружение на малкия и среден бизнес в туризма Веселин Банковски Снимка: Областна администрация - Русе

Обмислят се варианти за брандиране на регионалните туристически продукти с културно-тематична, сезонна и географска насоченост

Възможностите за развитите на туризма обсъдиха областният управител на Русе Анатоли Станев и председателя на Националното сдружение на малкия и среден бизнес в туризма Веселин Банковски. По време на срещата двамата подписаха меморандум за сътрудничество. Общите усилия ще бъдат насочени най-вече към изготвянето на дългосрочен календар за културни, рекламни и PR кампании, изложби, панаири и „Би́знес за би́знеса“ /В2В/ срещи. Предвижда се Областната администрация да оказва съдействие при реализиране на кампании за популяризиране на региона. Обмислят се варианти и за брандиране на регионалните туристически продукти с културно-тематична, сезонна и географска насоченост, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Припомняме, че Областна администрация – Русе има създадена стратегия за развитие на туризма до 2030-а година. Визията е областта да се утвърди като водеща туристическа дестинация по поречието на Долен Дунав, а в мисията е заложено облагородяване на средата за устойчиво развитие на туристическия потенциал на дестинацията и създаване на богата палитра от качествени туристически продукти чрез разгръщане на културното наследство, местния фолклор и традиции, природните дадености и други видове алтернативни преживявания, внедрявайки ИКТ способи за по-добър маркетинг въз основата на установено партньорство между широк кръг заинтересовани страни в сектора.

Официалните данни сочат, че в страната се наблюдава ръст на туризма от 9% спрямо най-успешната до сега 2019 година, а очакванията за летния сезон е, че той ще надскочи този спрямо 2019-а с 5%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Русенец
    Е, то тоз Областен откога трябваше да бъде сменен?!?Слуга на хиляда господари!
  • 7
    1
    Граждани
    Областната оправа се чуди от къде да загъне някой лев, че не се знае, ново правителство, нов областен!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари