Драгомир Драганов: Не съм решил още дали ще приема номинацията за депутат

2
СДС започва подготовка за изборите за Европейския парламент
СДС започва подготовка за изборите за Европейския парламент Видео: Русе Медиа

СДС започва подготовка за изборите за Европейския парламент

СДС започва подготовка за изборите за Европейския парламент, като целта е отново да има свой представител сред евродепутатите. Това е била една от темите, които са дискутирани на първата по рода си регионална конференция между структурите на СДС в Северен Централен район и Североизточен район, която се проведе в Русе.

Домакинът в лицето на общинския председател на СДС-Русе Станимир Станчев коментира, че повечето от областните и общинските структури са в добра кондиция, като запазват присъствието си в местната власт, информира Русе Медиа.

Главният секретар на СДС Илия Лазаров отчете партията е силно вкоренена и присъства добре на местно ниво, но за съжаление не са успели да увеличат резултатите си на местните избори. Сега обаче целта са европейските избори, където в момента СДС е представен от Александър Йорданов като евродепутат. На предстоящия вот за Европейския парламент отново се очаква да участват съвместно с ГЕРБ, като имат четири имена, които да предложат за листата за евродепутати.

Според Лазаров след ротацията в правителството, когато Мария Габриел стане премиер от ГЕРБ-СДС, трябва да има вече министри, които са политически лица. Така те ще носят политическа отговорност и ще провеждат политики, а няма да менажират, както е в момента. Ако партиите в парламента се договорят за политически лица за министри, СДС ще предложат и свой кандидат.

СДС категорично подкрепя кандидатурата на Десислава Атанасова за конституционен съдия, защото тя има необходимите качества. Ако бъде избрана, след нея в листата за народен представител от ГЕРБ-СДС от Русе е областният председател на СДС Драгомир Драганов. Самият Драганов коментира, че първо трябва да се извърви процедурата за избор на конституционни съдии и едва тогава може да се говори по темата. „Не съм решил още дали ще приема тази номинация, има и други опции“, каза лаконично Драгомир Драганов. Както е известно, изборът на конституционни съдии може да бъде блокиран от президента, ако той не се яви на полагането на клетва, какъвто прецедент имаше при президента Плевнелиев. Затова към момента не е ясно дали процедурите ще бъдат извървени успешно докрай или президентът Румен Радев ще усложни ситуацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    ако
    има пукница в барчето на НС , що да се дърпаш, там няма и стълбове да ги буташ кат се напукаш мъжката
  • 6
    1
    Деса Тъпото
    На задните седалки на НСООООДС
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари