ДПС няма да подкрепи ГЕРБ за нова конституция

0
Брифинг на ДПС
Брифинг на ДПС

ДПС няма да подкрепи ГЕРБ за нова конституция и свикване на ВНС

Централното оперативно бюро на ДПС и парламентарната група на движението се събраха на извънредно заседание, за да обсъдят предложението на ГЕРБ за нов проект за конституция, както и за свикването на Велико народно събрание.

"ДПС няма да подпише внасянето на нова Конституция на Република България и ДПС няма да гласува за свикване на Велико Народно събрание", подчерта председателят на партията.

"Новата Конституция трябва да се приеме като нов обществен договор", добави Карадайъ и уточни, че промени могат да се извършат единствено в мирно време.

"Трябва да се чуе мнението на гражданското общество, разумно, отговорно и достойно", категоричен е Карадайъ.

Премиерът Бойко Борисов обяви намерението на ГЕРБ да предложи нова конституция на 14 август. За внасяне на предложението са необходими 120 гласа парламентарна подкрепа.

На 25 август ГЕРБ започна преговори за свикване на Велико народно събрание, което да промени конституцията. След консултациите с коалиционните партньори ВМРО и НФСБ стана ясно, че ВМРО има принципно съгласие за нов основен закон, но имат и различни виждания по предложения от ГЕРБ вариант, които трябва да бъдат преодолени. НФСБ бяха по-категорични в подкрепата си.

Част от независимите народни представители, които имат позиция по предложението, поискаха разговорът им с ГЕРБ да се отложи, защото им е нужно време.

От БСП бяха категорични, че няма да подкрепят предложението на ГЕРБ за нова конституция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари