Мехмед Дикме: Борисов управлява цял мандат с подкрепата на ДПС в сянка

0
Призовавам представителите на "Продължаваме промяната" и на ДБ да проведат мъжки разговор с Иван Гешев, заяви той
Призовавам представителите на "Продължаваме промяната" и на ДБ да проведат мъжки разговор с Иван Гешев, заяви той Снимка: БГНЕС

Призовавам представителите на "Продължаваме промяната" и ДБ да проведат мъжки разговор с Иван Гешев, заяви той

"Познавайки как ДПС действа отвътре, решението ще бъде взето утре от това дали има мнозинство. Ако има някаква вътрешна опозиция от ГЕРБ и "Продължаваме промяната", която може да обърка мнозинството - ДПС ще намери повод да подкрепи правителството. ДПС със сигурност ще подкрепи конституционните промени." Така представителят на ДПС Мехмед Дикме коментира възможността на партията да подкрепи проектокабинета "Денков - Габриел" в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

"Бойко Борисов управлява цял мандат с подкрепата на ДПС в сянка. Лошо е за избирателите и активистите на ДПС, които няма да могат да получат реализация в управлението на страната. А те заслужават", изтъкна гостът.

Новото правителство може да изкара и три месеца, но може и четири години - определящо ще е случващото се през следващите седмици, изтъкна бившият министър на земеделието Мехмед Дикме.

"Използвам студиото, за да призова представителите на "Продължаваме промяната" и на ДБ да извикат Гешев, да проведат мъжки разговор и да му дадат три месеца, за да свърши това, което не е успял за предишните години", изрази позиция Дикме.

Според него ще се стигне до конституционно мнозинство, въпреки обещанието на ДПС. "Конституционното мнозинство не трябва да бъде свързано с частична промяна на закони, а със свикването на Велико народно събрание, което да промени Конституцията. В момента президентът овладя държавата. Не съм съгласен с него. Чувствам се предаден от президента и поведението му, когато връчваше мандата", коментира представителят на ДПС.

По думите му с поведението си през последните години българските политици са унизили дейността на службите.

"Нека ги оставим на свобода, да бъдат политически независими и да работят за интересите на държавата. България губи своя международен авторитет. Вярвам на новото правителство. Нека да не бъдат залог на политиците и чрез тях да бъдат решавани лични интереси", настоя Дикме.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари