Бойко Борисов: С ПП-ДБ и ДПС говорихме как ще сме един блок за следващите 10 години

0
Призовавам трите партии да бъдем на висотата на сътвореното, заяви още той
Призовавам трите партии да бъдем на висотата на сътвореното, заяви още той Снимка: Бойко Борисов / кадър Facebook

Призовавам трите партии да бъдем на висотата на сътвореното, заяви още той

Философията на конституцията беше направена така, че трите партии ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС да носят отговорност, след като се премести тежестта за избора на служебното правителство. Нека бъдат любезни колегите, да не се махат толкова лесно и да казват, че нямат отговорност към това, което сътворихме.“ Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде bTV.

Когато гласувахме Конституцията, си говорехме как ще сме един блок за следващите 10 години - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС“, заяви още той.

В първите дни на Конституцията бях там, когато за правосъден министър Пеевски предложи Христо Иванов. Той отказа и Пеевски предложи Славов, какви са аргументите - не знам. Оттам нататък сътворихме това, което приехме“, посочи Борисов.

ДПС и тогава и сега никога не са участвали и не са имали зам.-министри. Призовавам трите партии да бъдем на висотата на сътвореното. За това правителство носи отговорност парламентът“, подчерта той.

За отбраната ГЕРБ носят отговорност, защото Запрянов е наш кадър. За всичко друго не носим отговорност“, посочи Борисов.

„Съвестта ми е чиста, ако назначат Даниел Митов, ще кажа ГЕРБ носят отговорност за външната политика“, заяви бившият премиер.

За Кирил Вътев Борисов каза, че има добри отношения с него.

На 15 април служебният премиер Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предложението до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов.

Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите, от друга.

bTV съобщи, че координацията между главата на правителството и министъра на външните работи по време на конфликта и ескалацията на напрежението между Иран и Израел била трудна. Имало е затруднение и по отношение на координацията на българската позиция във връзка с атаката на Иран.

А вчера стана ясно, че Главчев предлага още една персонална смяна в състава на служебния кабинет - Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов.

В предложението си до президента Румен Радев служебният премиер посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Hahaha
    Този нещо си прави сметката без кръчмаря!!! Промяната не можа да го изчегърта,защото е тъп, но много хитър!!! Но народа ще го направи,защото му писна от обещанията,лъжите,гръмките заплахи!!! Нямат съвест тия от ГЕРБ!
  • 5
    4
    Анонимен
    Той се брои 10 години напред.
  • 4
    3
    Лора
    Този дядка защо е така подут и подпухнал?
  • 12
    2
    Мунчо
    10 години.... Поредната грандиозна лъжа на Тиквомир.
  • 13
    1
    daskal
    Ехеее, следващите 10 години! То и другарят Т.Живков не гледаше толкова надалеч.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари