Доц. Кунчев с подробности за новите правила за влизане в страната

0
Той обясни, че всички български граждани имат право да влязат в страната, независимо какви документи носят
Той обясни, че всички български граждани имат право да влязат в страната, независимо какви документи носят Снимка: БГНЕС

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев с подробности за новите правила, по които ще се влиза в страната ни. 

По отношение на „червената зона”, която е най-важна за нас - считаме, че това са страните с най-висок внос на някои от вариантите, които ни притесняват и които не искаме да допускаме в България, както и високата заболяемост при тях”, посочи здравният инспектор, предава NOVA. 

Той обясни, че всички български граждани имат право да влязат в страната, независимо какви документи носят. „Ако те имат предварителни изследвания, това е по-добрият вариант. За тези, които нямат, ние изискваме PCR тест. Ако нямат такъв, се поставят под карантина за десет дни. В случай, че си направят веднага след влизането и изпратят документите по електронен път, карантината се отменя”, обясни още доц. Кунчев.  

Относно разпространението на пандемията и новите варианти на COVID-19, главният държавен здравен инспектор обясни, че според картата на СЗО Делта вариантът на вируса вече е по целия свят. „Бихме могли да очакваме повишаване на процента на положителните проби на индийския вариант и засягане на по-ниски възрасти”, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари