Доналд Тръмп: Не вярвам климатичните промени да са виновни за пожарите в САЩ

1
Тръмп не се съгласи с местните власти като каза „Ще се застуди“
Тръмп не се съгласи с местните власти като каза „Ще се застуди“ Снимка: Getty Images

Темата за опустошителните пожари по Западното крайбрежие на САЩ, отнели живота на поне 35 стана част от реториката в кампанията за президент.

Президентът Доналд Тръмп изказа мнение, че глобалното затопляне е обратим процес и отказа да приеме, че причина за пожарите са климатичните промени.

По време на визита в Сакраменто Тръмп не се съгласи с местните власти като каза „Ще се застуди“.

„Иска ми се науката да е съгласна с вас“, отговори ръководителят на агенцията по природни ресурси на Калифорния Уейд Крoуфут.

„Всъщност не мисля, че науката е наясно“, отвърна Тръмп.

За президента горските пожари са следствие на лош мениджмънт, докато има консенсус между учените, че климатичните промени са водеща причина за тях.

Темата става една от централните в предизборната кампания като кандидатът на демократите Джо Байдън остро нападна Тръмп от Източното крайбрежие. Байдън заяви, че Тръмп отказва да поеме отговорност.

„Имаме нужда от президент, който уважава науката, който разбира, че щетите от климатичните промени са вече тук“, каза Байдън.

Смъртоносните пожари до момента са изпепелили огромни площи в щатите Сиатъл, Орегон и Калифорния. Властите очакват броят жертвите да се увеличи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари