Домът на учителя става Център за младежки дейности

1
В нея ще се провеждат дейности, чрез които младите хора да имат повече възможности за участие в обществения живот
В нея ще се провеждат дейности, чрез които младите хора да имат повече възможности за участие в обществения живот Снимка: Dunavmost

Сградата на Дома на учителя, която неотдавна държавата отстъпи безвъзмездно на Община Русе, ще се превърне в Център за младежки дейности.

Това решиха общинските съветници, приемайки предложението на общинската администрация, внесено от кмета Пламен Стоилов. За да бъде сградата, която е паметник на културата, защитена от търговски интереси, старейшините приеха предложението от частна общинска собственост имотът да получи статут на публична общинска собственост.

Сградата на бившия Дом на учителя ще бъде център за младежки дейности, извън класни дейности, за личностно развитие и гражданско образование с възможности за конферентни събития и развитие на клубове в сферата на науката, образованието и изкуството, както и център за кариерно развитие в областта на образованието и науката; за развитие на всички аспекти на гражданското образование, стана ясно по време на сесията.

В нея ще се провеждат дейности, чрез които младите хора да имат повече възможности за участие в обществения живот и вземане на решения за развитието на общината и общността, да участват пълноценно при разработване и изпълнение на ключови проекти, създаването на младежки съвети за изпълнение на националните приоритети и регионалните политики за младежта и други дейности, свързани с личностното израстване на младите хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари