Домът на учителя става център за младежки дейности

0
Общината иска да стане собственик на дома на учителя в Русе
Общината иска да стане собственик на дома на учителя в Русе Видео: Кис 13

Общината иска да стане собственик на дома на учителя в Русе.

В момента имота е публична държавна собственост. В докладна записка към Общинския съвет се посочва, че сградата не се използва от близо 10 години. Тя е в много лошо състояние и се нуждае от основен ремонт, за който са необходими значителни финансови средства. Помещенията са с изронени мазилки, а дървената дограма е силно износена и деформирана. ВиК, отоплителната и електрическата инсталации се нуждаят от подмяна. Част от фасадата на сградата е с паднала мазилка и отчупени орнаменти.

Домът на учителя е със статут на архитектурно-строителна недвижима културна ценност. От Регионалното управление на образованието са разработили проект за реконструкция и укрепване на административната сграда. След придобиване на имота от Общината, той ще бъде изпълнен съгласно техническото задание.

Предвижда се Домът на учителя да стане център за младежки дейности, личностно развитие и гражданско образование с възможности за конферентни събития и клубна дейност в сферата на науката, образованието и изкуството.

С писмо от декември миналата година министърът на образованието е изразил становище, че няма нищо против да бъдат предприети действия по прехвърляне на собствеността на Общината. Съгласието си е дал и началникът на Регионалното управление на образованието.

Докладната записка ще се разгледа и гласува на предстоящото на 22 февруари заседание на Общинския съвет.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари