Добри дела, които направиха света по-добър през 2015 година

1
Тези добрини пленица сърцата на много хора по света
Тези добрини пленица сърцата на много хора по света

В този свят на войни, демонстрации и политически катаклизми,   е много важно да  бъдем хора и  да помагаме  в трудни времена на ближния.

В крайна сметка дори и най-малкия акт на доброта ще донесе повече любов и радост, отколкото цялото богатство на света, пише Другите новини.

В тези снимки са събрани  едни от най-добрите прояви на доброта за отиващата си 2015 г.

Представяме ви тези истории, които плениха сърцата на много хора по цял свят.

1

Пожарникарят Майк Хюз спасява от пожар 9-месечната  Даниел  Дейвисън, като я изважда от креватчето. Няколко години по-късно тя   кани на бала си своя спасител с думите: “Присъствието на Майк на тази церемония е много важно за мен. Винаги плача от щастие, когато си помисля, че нещата можеха да са  доста различни. Аз нямаше да съм тук, ако не беше ти. ”

Подарък за рождения ден

2

6-годишното момче с аутизъм Glenn Buratti решило да отпразнува рождения си ден, но никой от поканените гости не дошъл. Майка му е написала  за това във  Facebook и няколко часа по-късно полицаи и пожарникари пристигнали да поздравят хлапето.

Тя взе едно куче от приют, за да направи последните му дни по-щастливи

4
Жителката на Колумбус Nicole Elliott видяла обява, че неизлечимо болно куче се нуждае от стопанин. Тя не се поколебала да вземе кучето у дома си и да направи щастливи  последните му дни. Честър вече успя да се вози в колата на отворени прозорци, да хапне хот-дог, а дори и да вземе  вана.

Една снимка  преобърна живота на бездомно момче

5

Във филипинския град Мандауе  студентката Джойс Гилос видяла и фотографирала бездомно момче, което си решава домашните на  светлината на местния “Макдоналдс”. Джойс публикува тази снимка в социалните мрежи, и след известно време хората започнали да изпращат дарения. Благодарение на това момчето  получи стипендия и подкрепа от филипинските политиците.

Момче спаси давещо се еленче

7

По време на наводнение недалеч от окръг Nokhali в Бангладеш момчето на име Bilal видяло потъващо еленче. Рискувайки живота си момчето успява да  спаси животното.

Жена купи магазин за играчки и ги подари на децата
8

Carol Sachman от Ню Йорк  купува магазин за играчки, които бил на ръба на фалита. Всички стоки в магазина тя  изпратила в градския отдел за помощ за бездомните.

Баба носи на гърба си своята  внучка – инвалид почти пет години

9

Близо 5 година, всеки ден, 66-годишна баба от китайската провинция Съчуан носи на гърба си  своята 14-годишна  внучка – инвалид до и от училище, ходейки по планинските пътеки повече от четири километра.  Властите, след като научили за това подарили на двете дом близо до училището/

Японец  остана  в опасната зона, за да   храни  изоставените животни

10

Хаото Мацумура е единственият човек, който не се страхува да живее в забранената зона  Фукушима. Той напуснал града, заедно с други жители, но се върнал за да се грижи за животните, останали там.

Куче от приют си намери дом

11

Своето непородисто куче Константин Хабенски взима от приюта мръсно и болно. Изкъпал, излекувал и обикнал. През нощта му пуска лампа защото животинчето се страхува от тъмното.

Източник: ДРУГИТЕ НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари