ДНК на смъртта

30
За първи път пред камера застават разследващи, участвали в разкриването на жестокото престъпление в Русе
За първи път пред камера застават разследващи, участвали в разкриването на жестокото престъпление в Русе Видео: bTV

Нови разкрития за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова.

За първи път пред камерата застават разследващи, участвали в разкриването на жестокото престъпление, предава bTV.  Как стигат до извършителя Северин Красимиров – разказва криминалният екип в bTV Репортерите: ДНК на смъртта.

ДНК експертизата е направена в Института по криминалистика.

„Беше установен ДНК-профил на лице от мъжки пол. Този ДНК-профил беше определен за биологичен материал, който беше открит върху жертвата. На вторият етап по отношение на допълнителни обекти, които бяха дошли за изследване, беше установен биологичен материал от жертвата върху обекти, дошли за изследване от предполагаемия извършител. И така беше направена връзка. Работата беше непрекъсната. За съжаление, нещата не се случват толкова бързо, като на кино”, каза експерт от Института по криминалистика. 

„Това, което потресе буквално в случая – бяха резултатите от протокола за оглед и демонстрираното отношение към жертвата. Очевидно лице, за което нито човешкият живот, нито конкретната жена е имала някаква стойност, освен като просто средство да удовлетвори инстинктите си”, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Още в началото на разследването криминални психолози от МВР изготвят психопрофил на убиеца, който дава ясни насоки.

"Престъплението е неорганизирано, непланирано и случайно. Предвид това, че то е извършено в светлата част на денонощието, на място, където често спортуват хора и съществува голяма възможност извършителят да бъде забелязан или заловен. В тази връзка може да се каже, че извършителят е поел изключително висок риск, действайки по този начин. Това от своя страна е пряко свързано с удовлетворяването на силен сексуален нагон, който не може да бъде удържан."

„Не мисля, че той е стоял там и е дебнел, извършителят на това престъпление. Той просто се е прибирал в къщи. И към момента на прибирането си вкъщи в него най-вероятно се е зародила тази идея. Нападението е непланирано, инцидентно. Непланирано, защото обикновено престъпленията, които се обмислят и се извършват от организиран тип извършители, имат съвсем друга динамика. Тук имаме много следи, оставени от извършителя на местопрестъплението, които свидетелстват за това, че той не се интересува дали оставя улики. Това говори за стихийния характер на престъплението и за самия извършител”, обясни инсп. Мария Раданова – криминален психолог в Института по психология на МВР.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари