"Дни на Канети" в Русе

0
Инициативата е организирана със съдействието на Български културен форум и Българското самоуправление в Унгария
Инициативата е организирана със съдействието на Български културен форум и Българското самоуправление в Унгария

Днес, в Заседателна зала на Община Русе подробно беше представена програмата на пилотното издание „Дни на Канети“, което ще се проведе от 2 до 12 ноември.

На пресконференцията присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, директорът на ОП „Русе Арт“ Мариан Савов и художникът Валентин Георгиев.

По думите на г-н Савов идеята се е зародила по време на откриването на паметника на Елиас Канети и пърформънса, в който художници рисуват Света на Канети.

Директорът на общинското предприятие допълни, че като русенци, ние трябва да се гордеем и да съхраняваме завещаното от забележителните личности като Елиас Канети.

Сред акцентите в програмата са изложбата на русенски художници, озаглавена „Светът на Канети“ и „Диалог III“, в която участие ще вземат 46 творби от български художници, родени или живеещи е Будапеща, Унгария.

Инициативата е организирана със съдействието на Български културен форум и Българското самоуправление в Унгария. За финала на първото издание на „Дните на Канети“ е планиран атрактивен концерт спектакъл на Васил Петров под мотото „100 години Синатра“.

В програмата са включени и събития като представяне на филма „Златния телец“, представяне на книгата на Хачик Лебикян „Неоседлани мисли“ и концерт в зала КДК на Биг Бенд – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари