Днес влизат в сила по-строги правила за шофьорите

0
КАТ ще отнемат повече контролни точки за определени нарушения на пътя
КАТ ще отнемат повече контролни точки за определени нарушения на пътя

За превишаване на скоростта с над 50 километра в населено място ще се отнемат 18 точки

От 28 март влиза в сила нова наредба, според която от КАТ ще отнемат повече контролни точки за определени нарушения на пътя.

Например - шофьорите, заловени с алкохол между 0,8 и 1,2 промила, ще останат с 12 контролни точки по-малко. За отказ от проверка с дрегер или тест за наркотици, на водача ще се отнемат не 12, а 15 точки. Повторните нарушения след употреба на алкохол ще водят до загуба на 20 точки - досега бяха 15. За превишаване на скоростта с над 50 километра в населено място ще се отнемат 18 точки.

Общият брой точки в контролния талон остава 39 (за водачите с под 2 години опит зад волана – 26) и могат да се възстановяват след преминаване на допълнително обучение. Отнемането на всички контролни точки обаче води до загуба на правоспособността за най-малко 6 месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    daskal
    Ауу, каква жестокост! Точки... Той седнал без книжка, с 30 акта, пиян и надрусан зад волана на нередовна кола - те с точки ще го плашат!
  • 7
    1
    Русенец
    И ко пръднахте им на хуя с тея точки бастуни!!!! Е му удари едни 5к и му вземи колата, че се е надрусал или накъркал или се прави на рали състезател с курник в града и тогава ще говорим! Тва е прах в очите и поредна алция ВЗИМА!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари