Днес температурите ще прехвърлят 20 градуса

0
Но ще има много бурен вятър
Но ще има много бурен вятър

Днес температурите ще прехвърлят 20 градуса, но ще има много силен до бурен вятър.

Оранжев код заради вятъра е обявен за областите Враца, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Търговище, Шумен, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Бургас.

Жълт е кодът за областите Монтана, София и Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Плевен, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Русе, Разград, Силистра, Добрич и Варна.

Вятърът ще е на пориви, след обяд в Източна България и в районите, в близост до северните склонове на планините ще е силен и бурен. Облачността ще е променлива – предимно средна и висока. През деня ще е почти без валежи, по-слънчево ще е над Западна България. С южния вятър ще  настъпи чувствително затопляне: максималните температури ще са между 29 и 25 градуса, в София – 22.

Над Черноморието облачността ще е променлива, няма да вали. Вятърът от юг-югозапад постепенно ще се усилва и привечер на места вече ще е бурен. Максималните температури ще са предимно между 18 и 23 градуса, малко по-ниски в крайните северни райони. 

В планините ще е ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части бурен до ураганен юг-югозападен вятър. Облачността ще е променлива и на отделни места ще превали дъжд. Ще е по-топло с максимална температура на височина 1200 метра – около 16, на 2000 метра – около 9 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното и през деня ще продължи да се понижава.

През нощта срещу неделя и в неделя от запад на изток ще превали, на места временно валежите ще са интензивни и значителни по количество. Силният югозападен вятър ще се смени с умерен северозападен, в източните райони - север-североизточен. Ще започне бързо понижение на температурите, чувствително ще бъде в Северна България, особено в североизточните райони, където по-късно през деня в неделя дъждът ще се примеси със сняг.

До средата на следващата седмица ще остане много динамично, с условия за валежи и силен вятър с променяща се посока, а застудяването от север ще продължи.

В понеделник валежите ще са предимно от дъжд, по-слаби в сравнение с неделя. През следващите дни до четвъртък на места в Северна и по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг, докато на юг валежите ще са предимно от дъжд; там и температурите ще остават по-високи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари