Днес ни очаква облачно време

0
Възможни са слаби превалявания
Възможни са слаби превалявания

Днес времето ще се задържи почти без промяна.

В равнините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност и на отделни места там ще преръми, а в планинските райони ще бъде предимно слънчево.

11 градуса бяха отчетени в 6 ч. тази сутрин в Шумен, 10 – в Силистра и Търговище, 9 – в Русе и Разград. През деня над региона ще е предимно облачно, на отделни места със слаби ръмежи. 

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури ще бъдат предимно между 12° и 17°, в югозападните райони до 21°.

Това съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)към Българската академия на науките (БАН), предаде Агенция „Фокус“.

Над Черноморието ще бъде с ниска облачност и намалена видимост. На места ще има и ръмежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14° и 16°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър – предимно от изток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 14°, на 2000 метра – около 9°.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за ноември и през деня ще се задържи почти без промяна.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари