Дирекция по горите в Русе състави 9 акта за незаконна сеч на дърва

2

Служители на Регионална дирекция по горите - Русе, при извършени проверки на територията на ТП „Държавно ловно стопанство Каракуз“ на 9 април, съставиха 9 акта за установени нарушения, задържаха 45 куб. м дървесина и два товарни автомобила, съобщиха от РДГ - Русе.

Два акта са съставени на лице, транспортиращо 2,5 куб. м немаркирани и непридружени с превозен билет дърва за огрев в землището на село Правда, община Дулово.

При извършване на съвместна проверка от горски инспектори от Регионална дирекция по горите-Русе, служители на СЦДП Габрово, ТП „ДЛС Каракуз“ и МВР в землището на с. Звенимир, община Главиница са спрени за проверка два товарни автомобила, транспортиращи дървесина.

Установено е, че дървесината и в двете превозни средства е немаркирана и непридружена с превозни билети. Единият автомобил не е бил оборудван с устройство (GPS) за позициониране и проследяване на движението му.

За установените нарушения са съставени 5 акта, дървесината и превозните средства са задържани.

За неизпълнение на служебни задължения и разпореждане на контролен орган, са съставени административни актове на двама служители на ТП „ДЛС Каракуз“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари