Директорът на „Пирогов“: Мустафа Емин е заплашвал с уволнение медици от болницата

0
Агресивно е да ви гледам в очите и да кажа - дайте си имената и след малко министърът на здравеопазването ще ви уволни, каза д-р Валентин Димитров
Агресивно е да ви гледам в очите и да кажа - дайте си имената и след малко министърът на здравеопазването ще ви уволни, каза д-р Валентин Димитров Видео: bTV

Агресивно е да ви гледам в очите и да кажа - дайте си имената и след малко министърът на здравеопазването ще ви уволни, каза д-р Валентин Димитров

Институцията, в която работя и ангажиментите към болницата, ме задължават да имам определено положение. На 28 август в „Пирогов“ на регистратурата Мустафа Емин регистрира детето си. Мустафа Емин е придружител на пациента. Законът за личните данни не е нарушен. Споменато е едно име, защото се появява един човек и казва – „аз съм еди кой си, работя еди къде си, какво трябва да направя – да се обадя на министъра на здравеопазването ли?“.

Това каза в предаването „Тази сутрин“ на bTV д-р Валентин Димитров, изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

В 19:40 часа пристига Мустафа Емин. Регистрира се. Минава през кабинета, за да се види какво е състоянието на детето. Прави се рентгенова снимка на детето. Понеже анамнезата е, че детето е паднало от 60-сантиметрова масичка, изпратено е на детски коремен хирург, минава да се види дали има счупване. Установява се, че детето има нужда от полагане на шев върху рана в шокова зала. Идвайки реда на детенцето, в шокова зала вкарват дете, което губи кръв. Колегите започват да се занимават с това дете, за да го спасят. Оказването на първа помощ продължава час и половина. В този период друго дете не може да се вкара. Двете деца пред шокова зала играят и обикалят пред телевизора пред чакалнята на залата“, посочи той.

Господинът и съпругата му стоят и чакат. Започва едно изнервяне, звънят на звънеца. Разговорите са снети като обяснение. Три пъти е прекъсвана работата на лекарите, като в единия медицинска сестра 7 минути обяснява на г-н Емин. Господинът не е посягал, не е бил, не е подскачал, но също е толкова агресивно е да ви гледам в очите и да кажа – „Аз съм един кой си, дайте си имената и след малко министърът на здравеопазването ще ви уволни. Заплашвал е с уволнение“, обясни д-р Валентин Димитров.

Директорът на „Пирогов“ уточни, че това е написано в обясненията на шестима служители на болницата и подчерта, че при разигралата се ситуация не е споменавано Министерството на отбраната.

От етичната комисия на „Да, България“ дойдоха на 30 август и гледаха записите от камерите. Бяха млади хора, много интелигентни. Приключихме, предоставих им копия от разказите на хората. В четири часа се свързахме с Министерството на отбраната и изявихме готовност да предоставим на министър Тодор Тагарев всички документи“, добави д-р Димитров.

Неда Диманова е един разкошен човек, 46 години работи в „Пирогов“. Тя е била възмутена от случилото се, написала пост. Аз взех решение постът ѝ да бъде публикуван в официалната страница на болница „Пирогов“. Ние имахме запитване какво се е случило в „Пирогов“. Имаше питания от страна на екипа на болницата какво ще направи ръководството“, каза директорът на болницата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Русчуклия
    Тоя шушон и в КЕЧ-а не е служил ....съветник в Българското военно министерство??? AUS!
  • 1
    2
    Политиците
    нямат работа като политици в болницата, а само като пациенти. Като какъв иска данни Тагарев от болницата?!?!Тези хора работят под напрежение, спасяват човешки животи, как смеят изобщо да дават указания как да си вършат работата медиците в шоковата зала
  • 0
    1
    фена на Путин
    Шъъътт, тихо ! Тагаренко разследва и е изискал записи. Като ги изгледа ще отсъжда. Директори миректори да си траят, моля.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари