Съдът разреши директорът на "Пирогов" да бъде сменен

0
СГС върна исковата молба, с която директорът д-р Валентин Димитров обжалва решението на МЗ за освобождаването му от поста
СГС върна исковата молба, с която директорът д-р Валентин Димитров обжалва решението на МЗ за освобождаването му от поста Снимка: БТА

СГС върна исковата молба, с която директорът д-р Валентин Димитров обжалва решението на МЗ за освобождаването му от поста

Софийският градски съд върна исковата молба, с която директорът на спешната болница "Пирогов" д-р Валентин Димитров обжалва решението на здравното министерство за освобождаването му от поста.

Определението на съда е от края на миналата седмица и подлежи на обжалване. Д-р Димитров обясни, че документът не му е връчен и тепърва ще решава дали да го обжалва, предаде БНР.

Според мотивите на съда, тъй като д-р Валентин Димитров не е акционер в дружеството Университетска болница за активно лечение и спешна медицина "Пирогов", не е допустимо да иска отмяна на решенията на едноличния собственик – Министерството на здравеопазването, и на Съвета на директорите, с които той следва да бъде освободен от поста и от директорския съвет.

Тези действия бяха предприети от министър Христо Хинков в края на ноември заради одит, показващ лошо управление на болницата.

Тогава д-р Димитров внесе жалба срещу решенията и продължи да заема поста.

Сегашното определение на съда, че жалбата му е недопустима, може да бъде обжалвано в 7-дневен срок от връчването му.

Днес действащият директор д-р Димитров обясни, че документът не му е връчен, а решението за обжалване ще вземе, след като го обсъди с Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи.

Очаква се в четвъртък тези структури да заседават по заявката на началници на клиники и отделения, че ще подадат оставките си от 1 февруари, ако продължи общественият натиск върху болницата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ×××
    И СЕГА ЩЕ ПОТЕЧЕ МЕД И МАСЛО
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари