Директорът на Дунав: Неяснотата ни убива с всяка изминала минута

0
Лагер в Турция най-вероятно няма да има. Пари също няма
Лагер в Турция най-вероятно няма да има. Пари също няма

11 футболисти и четирима юноши се явиха на първата тренировка на Дунав - Русе, която отборът направи след зимната почивка.

Съставът на тима вече е без капитана Мартин Ковачев, който е освободен по взаимно съгласие, и без защитника Мартин Костадинов, който преминава в отбора на Арда. На тренировката стана ясно, че лагер в Турция най-вероятно няма да има. Пари също няма, предава Русе Медиа.

„В момента положението не е никак цветущо, лагерът не се знае дали ще се проведе и ако се проведе, къде ще бъде. Към момента няма средства този лагер да се проведе в чужбина, тъй че най-вероятно ще се готвим в България, може и в Русе. Неяснотата ни убива с всяка изминала минута, защото е много трудно да се прави организация при положение, че не знаем какво ще стане след три дена. Силно се надяваме по-бързо да стане ясно какво ще се случва, защото нито ние като ръководство, нито треньорите, нито футболистите могат да се отпуснат и да мислят за футбол при положение, че не знаят какво се случва с отбора“, коментира изп.директор Огнян Цветанов.

До момента, въпреки опитите да се намерят спонсори, това не се удава. Всички средства се насочват към осигуряването на заплати, а засега изплащането на дължимите премии не е на дневен ред, тъй като са минимални суми.

До момента като ново попълнение е привлечен единствено бранителят Петко Цанков, но ще търсят още играчи. Отборът има нужда от вратар, ляв външен бек, десен външен бек и един централен нападател. Засега Юлиян Ненов официално не се е завърнал в отбора,  но най-късно утре трябва да е ясно дали ще бъде отново част от Дунав-Русе, обясни ст.треньорът Людмил Киров.

Засега наставникът остава оптимист. „Очаква ни много работа, надявам се, че в момента това, с което разполага отборът, е най-качественото, най-доброто. Ще има нови футболисти и да се надяваме, че отборът на Дунав ще бъде два пъти по-силен. Целта е да надградим с 20-30 процента, хубаво е, че запазихме ядрото на отбора. Тези футболисти, които искам да ги привлека и които сме ги забелязали с моя екип, един по един се присъединяват към нашите редици. Имам зелена светлина, така че се надявам, че петък ще събера един боеспособен отбор от 15-16 човека, които да проведат една пълноценна подготовка“, каза още Людмил Киров.

Преди първата тренировка бе спазена и традицията фенклубът „Дунав завинаги“ да връчи своите награди на тримата най-добри футболисти за 2019 г. Победител в класацията е Свилен Щерев, следван от Благой Макенджиев и Стефан Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари