Директорът на Александровска болница: Няма го натискът, който беше при втората вълна

1
Пандемията е контролирана, заяви проф. Богов
Пандемията е контролирана, заяви проф. Богов Видео: btv

До края на юни ще има предостатъчно ваксини за всеки, който желае да се имунизира“.

Това каза директорът на Александровска болница, предава bTV.

Съдейки по потока на пациенти, който минава през Александровска болница, бих казал, че пандемията е контролирана. Няма го натискът, който беше по време на втората вълна, заяви проф. Борис Богов, директор на Александровска болница.

Според него по време на втората вълна натискът е бил значително по-силен, защото медиците не са били толкова подготвени, колкото сега.

Колегите от Александровска болница, които са ваксинирани към този момент, са повече от 50%, а около 15-17% вече преболедуваха COVID-19. Може да се каже, че сме постигнали едно стабилно състояние“, добави проф. Богов.

Той обясни, че в рамките на лечебното заведение има четири избирателни секции, а записаните пациенти са 265, като най-много желаещи да гласуват има в COVID отделението и в психиатрията.

Според Богов високата смъртност в страната се дължи на две неща. Първото е, че регистрираните с коронавирус пациенти често стигат до неблагоприятен изход от друго заболяване, но фактът, че са били положителни, директно ги изпраща в графата на починалите от COVID-19. Вторият е, че голяма част от населението на България страда от хронични заболявания.

До края на юни ще има предостатъчно дози за всеки, който желае да се имунизира срещу COVID-19, но към днешния ден, въпреки че са разрешени „зелените коридори“, по-голямата част от хората искат да си поставят РНК ваксини, които към този момент са недостатъчни“, обясни директорът на Александровска болница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари