Димитър Стоянов: Не са необходими извънредни мерки заради ракетите в Полша

0
Няма притеснения в нито една държава членка на НАТО, заяви министърът на отбраната
Няма притеснения в нито една държава членка на НАТО, заяви министърът на отбраната Снимка: БГНЕС

Няма притеснения в нито една държава членка на НАТО, заяви министърът на отбраната

„Няма притеснения в нито една държава членка на НАТО. Това заяви министърът на отбраната Димитър Стоянов, който заедно с външния министър, участва в извънредно заседание на парламентарната Комисия по отбрана, свикана заради падналата ракета в Полша, съобщиха от Министерството на отбраната.

Няма искане от Полша за провеждане на консултации по чл. 4 от Договора за НАТО, заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов пред журналисти след края на извънредното съвместно заседание на парламентарните комисиите по отбрана и външна политика за напрежението след инцидента с паднали ракети на територията на Полша, при който загинаха двама души. "Имаше консултативна среща, която беше планирана за днес в Брюксел. Няма основание на активиране на чл. 5", каза Димитър Стоянов.

По думите му и от Полша, и от САЩ, включително и от България се говори за инцидент. "Основната версия, по която се работи, е, че украинска ракета е стреляла по конкретна въздушна цел – най-вероятно руска ракета", обясни служебният министър. Той добави, че не очаква това да доведе до конкретна заплаха за националната сигурност на България.

"Това, което и нашите съюзници коментират, а и предприемат като действия, е една спокойна позиция, която не изисква усилване или повишаване на степента на готовност на въоръжените сили, или усилване на Източния фланг", каза министърът. Според него това говори, че няма очаквания да се случи нещо необичайно на наша територия или на друга държава членка на НАТО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари