Димитър Радев внесе номинацията на Кристалина Георгиева за втори мандат начело на МВФ

0
По традиция фондът се оглавява от европеец, а Световната банка - от американец
По традиция фондът се оглавява от европеец, а Световната банка - от американец Снимка: ЕПА / БГНЕС

По традиция фондът се оглавява от европеец, а Световната банка - от американец

Управителят на Българската народна банка Димитър Радев е внесъл номинацията на Кристалина Георгиева за втори мандат като управляващ директор на Международния валутен фонд, съобщиха от пресцентъра на БНБ. Тя има единодушна подкрепа на финансовите министри на Европейския съюз, както и на редица държави извън него. Според Радев, който представлява България във фонда, тази широка подкрепа е "резултат от успешно лидерство".

"Георгиева ръководи успешно институцията през последните трудни и турбулентни години и спечели доверието и уважението на държавите - членки на Фонда", допълва управителят на БНБ.

По традиция фондът се оглавява от европеец, а Световната банка - от американец. Първият мандат на Георгиева като ръководител на най-големия кредитор в света изтича на 30 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Метър
    Как не могат да ме издигнат мене, ама нали съм неграмотен траверс, не мога да се класирам и само заработвам стотинки на постинг. Слава УСраина и Кокаина!
  • -5
    4
    Метъре, баце, какво казваш?
    Или си микрометър? Ма ти си знаеш! Анадънму?
  • 0
    3
    Метър
    Има е, льольо, може Изкукундрелия Техноимпексова да издигнат или руZZшлямистанския боклук Копейко Тънкопишков! Ама защо така никой не иска да се занимава с прости кумуняси и рашистки надупени подлоги? :) Слава Украiнi!!!
  • 1
    2
    Пет,р
    Гнусната Сталинка.Ужас.Толкова ли няма кой друг
  • 2
    1
    Алчен боклук
    Поредния гъзоли--ц, пардон, аналлизатор, в ада да гори!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари