Димитър Недев: Цялата налична техника е на терен

1
Заместник-кметът даде информация за актуалната обстановка в област Русе
Заместник-кметът даде информация за актуалната обстановка в област Русе Видео: Русе Медиа

Заместник-кметът даде информация за актуалната обстановка в област Русе

"Цялата налична техника е на терен и още през нощта започна почистване на територията на община Русе."

Това заяви зам.-кметът по комуналните дейности Димитър Недев, предаде Русе Медиа.

Проблемите са главно заради факта, че вчерашният дъжд през нощта е обърнал в мокър, тежък сняг, който е съборил дървета и клони под тежестта си.

Някъде в 3:00 часа сутринта започна да вали около час и половина-два изключително обилно и това усложни обстановката в глад Русе. Всичката налична техника бе извадена и започна почистването от сняг, както и разчистването на клони и паднали дървета. В момента работят екипи на всички снегопочистващи фирми, работят екипи на общинските предприятия „Комунални дейности“, „Паркстрой“, „Русе Арт“, както и фирма „Вектор“. Да, напълно не е овладяна ситуацията, прилича много на 6 юни 2022 г. /когато голяма буря порази града с множество съборени дървета – б.а./, но в следващите няколко дни усилията ще бъдат насочени изключително към изчистване на зелената система“, обясни Недев.

Предстои обезопасяване на дървета и клони, повторни огледи, като са мобилизирани и екипите от общинския отдел за бедствия и аварии и доброволците. В днешните дейности се е включила пожарната с четири екипа, като общината ще ги помоли за съдействие и в следващите дни. Към тях ще се включат и от Регионалната дирекция по горите.

Целта ни беше да се почисти първо основната пътна мрежа и да се освободи трасето за движение на обществения транспорт. До обяд екипите на „Общински транспорт Русе“ работиха по бул.“Липник“, ул.“Плиска“ и „Доростол“, където възстановиха 7 прекъсвания на контактната мрежа. В момента са в кв.“Дружба“ и „Чародейка“, надяваме се утре да се движи тролейбусен транспорт. Днес общественият транспорт се обслужва от автобуси, електробуси и автобуси на дизелово гориво“, обясни още зам.-кметът.

Първите сигнали за липса на ток в населените места са постъпили още в 2:00 часа сутринта – за селата Хотанца и Долно Абланово, а до сутринта са станали 10. От Енерго Про са обяснили, че проблемът е в подстанция и се надяват до вечерта токът да бъде пуснат.

Недев призова русенци да подхождат внимателно с паркирането предвид сложната обстановка и при възможност да се включат в почистването на падналите клони, като ги преместят от пътя, докато дойде техника да ги премахне. Тъй като през нощта се очакват минусови температури, е много вероятно утре да бъде хлъзгаво и русенци трябва да са предпазливи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    24
    До 23
    Адмирации за коментара Дядо Мраз....
  • 4
    23
    Дядо Мраз
    Да бяхте гласували, бе, сега танцувайте балет по уличните ледове и чакайте кметскят екип да се събуди.
  • 7
    22
    daskal
    Изключително нагло лъжете, бе, Митко! Улиците навсякъде са ледени пързалки. Една машина не е минала да хвърли луга или поне пясък. Въртим гуми като откачени!
  • 7
    21
    Дидо
    Наличен е дедовия, вчера цял ден съм из града, един снегорин не видях!
  • 8
    20
    Ощипнарка
    Важното е, че Бенчо си е на топло в Общината и ни пощипва и поклецва по кабинетите! А вие бедствайте като сте си го избрали! Ха-ха-ха
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари