Димитър Маргаритов: Казусът с концесията на "Росенец" прилича на PR акция

0
Впечатление прави, че двамата по-големи партньори в некоалиционното тройно управление се караха за авторството. Бяха единодушни по един въпрос - всичко това се случва със съгласието на г-н Делян Пеевски, заяви бившият зам.-министър на икономиката
Впечатление прави, че двамата по-големи партньори в некоалиционното тройно управление се караха за авторството. Бяха единодушни по един въпрос - всичко това се случва със съгласието на г-н Делян Пеевски, заяви бившият зам.-министър на икономиката Снимка: Фейсбук

Впечатление прави, че двамата по-големи партньори в некоалиционното тройно управление се караха за авторството. Бяха единодушни по един въпрос - всичко това се случва със съгласието на г-н Делян Пеевски, заяви бившият зам.-министър на икономиката

"Впечатление прави, че двамата по-големи партньори в некоалиционното тройно управление се караха за авторството. Бяха единодушни по един въпрос - всичко това се случва със съгласието на г-н Делян Пеевски. Прилича на PR акция. Това предстоящо действие насочва неправилно нещата, които трябва да се вземат като решения, изобщо в сферата на концесиите." Така бившият зам.-министър на икономиката и бивш председател на КЗП Димитър Маргаритов коментира концесията на "Росенец" в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Той каза, че е необходим цялостен преглед, за да може да се оптимизира ефектът от бюджета, който концесионните възнаграждения дават. Според него при подобни решения липсва оценка на риска.

"Говорим за горива, това е чувствителна тема. Трудно е да се гласува, ако се знае ефекта от действието. Не го критикувам, включително и по отношение на тази концесия, но трябва черно на бяло да се види - когато това решение се приеме и бъде въведено в изпълнение, да се видят положителният и отрицателният ефект. Такъв анализ не е направен и това в бъдеще крие риск за обикновените потребители", обясни Маргаритов.

Като най-тревожно той определи вероятността да се стигне до негативни последствия в цялата верига по отношение на търговията с горива.

"Ако се стигне до тези ефекти, ще плащат хората. Когато има сътресения на този пазар, се повишава цената на горивата. Когато нещата се успокоят - не се повишават. Когато говорим за концесии и за продължителност от порядъка на 20-30 години, да се вземат решения за един ден, които не са обявени предварително публично, изглежда, че сме склонни да създадем нов проблем", коментира бившият зам.-министър на икономиката.

На този етап не се усеща намаление на цените за крайните потребители на основни хранителни продукти, анализира Маргаритов, но отбеляза, че статистиката показва друго.

"Трябва да се направи анализ в точно кои сектори в потребителската кошница има стабилизиране или намаление на цените. Има ефект по-скоро да не поевтиняват или дори да поскъпват сезонните продукти, които се сумират в даден период в годината", настоя бившият председател на КЗП.

Той коментира и протестите във връзка със заплатите в КЗП: "Ръководството на КЗП е заето с това да договоря с управляващите своето оставане начело на Комисията, вместо да помисли за хората, които ще продължат да работят и след тях".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    В.П.
    Долна комунистическа измет ! Чак сега ,като те изхвърлиха от топлото местенце ,си показа рогата ! Ти си АУТ !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари