Димитър Манолов: Заради либерализацията цената на тока ще се увеличи три пъти

0
Въглищните централи са остарели, но още няма нищо, което да ги замени, коментира синдикалистът
Въглищните централи са остарели, но още няма нищо, което да ги замени, коментира синдикалистът Видео: NOVA

Въглищните централи са остарели, но още няма нищо, което да ги замени, коментира синдикалистът

Излизането на битовите потребители на либерализирания пазар на електроенергия е убийство за целокупния български народ. Либерализацията на енергийния пазар ще повиши цените на битовите потребители на ток поне три пъти.

Това заяви Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа” в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA.

Той обясни, че в момента енергийният микс е щадящ за битовите потребители. „Най-скъпото в енергийния микс са „домашните любимци”, на които държавата им плаща да произвеждат ток от слънце и от вятър”, каза Манолов.

Той обясни, че най-големият проблем на енергетиците, които протестират сега, е че няма гаранция, че подписаните неща в споразумението с правителството ще се случат. Част от присъстващите не го подписаха, включително и аз, каза президентът на КТ „Подкрепа”.

Относно преговорите и инвестирането във възобновяеми енергийни източници той каза: „колкото си искат перки и слънчеви панели да инсталират, стига да не се разпадне енергийната сигурност на държавата”.

Манолов призна, че въглищните централи са остарели, но още няма нищо, което да ги замени. „ВЕИ-тата не могат да заместят теца, тази работа с водорода още е наникъде. Германия миналата година откри 12 електрически централи. Това, че покриваме плодородна земя със слънчеви панели – какво е. Никой не говори за това какви ресурси се разходват, за да бъдат произведени тези панели и какво ще струва тяхното извеждане от употреба”, каза Манолов.

Относно преговорите с правителството синдикалистът призна, че за 30 години не е виждал „такова чудо. „Самото писане на териториалните планове тръгна с ляв крак, мислим, че всичко се прави наопаки, за да бъде постигната някаква цел. Разпадане на енергийната ни система, за да угодим на нечий кеф е ненормална система”, обясни синдикалният лидер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари