Дезинфекцират тролеите в Русе с парцал и мокри кърпички

7
Предпазни маски за водачите няма
Предпазни маски за водачите няма

Тролейбусите от градския транспорт в Русе се дезинфекцират на начална и крайна спирка, съобщиха от общината.

Днес те поканиха медиите, за да видят как се извършва процесът по хигиена на превозните средства в условията на превенция на коронавирус.

Това стана на спирката на Захарния завод, където шофьорът на тролея с парцал и шише спирт забърса седалките и дръжките, както и пода на превозното средство. Той бе с ръкавици, които ползва само по време на чистенето. Предпазни маски за водачите няма, стана ясно от думите на Атанас Аспарухов. Раздадени са обаче антибактериални кърпички. По-детайлна дезинфекция се извършва при излизане от депото и при приключване на курса, предаде Русе Медиа.

Докато медиите снимаха чистенето със спирт на тролея, шофиран от Атанас Аспарухов, в рамките на 30 минути през спирката преминаха още няколко тролейбуса. Те обаче не извършиха тези дейности, което предизвика въпроси. От общината обясниха, че това се прави по време на регламентираната почивка, но не е конкретизирано при коя точно. Оттам казаха още, че не за всички тролеи тази спирка е начална и крайна, затова е възможно да не е извършена очакваната от журналистите дезинфекция.

Същите разпореждания са дадени на частните превозвачи и на автобусите от междуселищния транспорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари