Деветгодишно момче пасло кози в планината, а после изчезнало безследно

0
Близо 20 полицаи и доброволци от село Богдан начело с кмета обикалят Средна гора
Близо 20 полицаи и доброволци от село Богдан начело с кмета обикалят Средна гора

Над 30 часа продължава издирването на малкото момче от карловското село Богдан,  което изчезна вчера предиобед в планината. 

Близо 20 полицаи и доброволци от Богдан начело с кмета Христо Иванов обикалят Средна гора край селото, за да намерят Станимир. В издирването е включено и следово куче, информира БНР.

"Тогава 9-годишният  Станимир и майка му изкарали козите на паша  в балкана над селото.  В един момент малчуганът изчезнал, обяснява майката, с която  в момента работят следователи", съобщи кметът на с. Богдан Христо Иванов. Лично той е повел група от тридесетина полицаи, планински спасители и местни доброволци веднага след сигнала за изчезването на детето. 

В групата има и обучено куче, но досега издирването, продължило цяла нощ, е безуспешно. Според кмета, местността е силно пресечена, планинска и много трудна за обхождане. Момчето е облечено с летни дрехи и гумени ботуши, но няма опасност да измръзне през нощта,  заради високите дневни температури. 

Освен това в местността има много буйни потоци, и поне има вода в изобилие, предположи Христо Иванов. Според спасителите, ако детето не е тежко контузено или  нападнато от диви животни, има всички шансове да оцелее, докато бъде открито. 

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари