Децата на "Слънце" грабнаха наградите

0

Младата рок изпълнителка Катрин Радева, солистка на Детска вокална група „Слънце”, с ръководител Наталия Константинова, участва в Международен музикален фестивал "Вярвай, искай, можеш", който се проведе на 20 и 21 юни в София.

Катрин взе участие в две категории. Като индивидуален изпълнител спечели сребърен медал във втора възрастова група и в категория "Нова песен" отново взе второ място, с песента "Рок послание" на Светослав Лобошки. 

Журито на фестивала беше тричленно, състоящо се от рок певицата Роберта Ганева, композиторите Асен Драгнев и Адем Имери от Македония. Те оценяваха близо 100 деца от България и съседните балкански държави, разпределени в различни категории. 

Друга талантлива солистка от „Слънце“ - Мира Пуйкова спечели първа награда на Международния конкурс “Андантино“, който се проведе в края на месец юни в град Букурещ, Румъния.

Участието на Мира беше награда за представянето й в международен конкурс  през октомври миналата година в град Букурещ, лично връчена й от президента на фестивала Стефан Йордаке. Талантливата възпитаничка на Наталия Константинова се състезава с деца от Румъния, Молдова и България. Тя изпълни песента ,,Котешки проблеми“, написана специално за нея от композитора Валери Костов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари