Русенчета обраха овациите на Фестивала на интеграцията

0

Русенчетата Даниела Тодорова и Ефлин Фаикова от детска градина „Слънце“ единствени представиха Русе и България на 15-тото издание на Фестивала на интеграцията CONIL FEST в румънската столица Букурещ през почивните дни.

Малчуганите обраха овациите на публиката в Националния дворец на децата в Букурещ след танците, които представиха: Ефлин – „Малкият принц“, а Даниела – „Трансилвания“.  Получиха и заслужени награди – купи и медали.

Децата бяха подкрепени от родителите и учителите си - Силвия Ангелова и Екатерина Йорданова. Участниците достойно защитиха и името на Freedom Dance Studio и своите треньори Анита и Алекс Асенови.

Това е само малка част от трансграничното сътрудничество на русенската детска градина с приятели от съседна Румъния. Планират се и предстоят множество дейности и събития, които да разнообразят палитрата на детското творчество от двете страни на Дунава, коментираха от ръководството на детската градина.

CONIL FEST e артистичен маратон за подкрепа на атипични деца от деца. Провежда се ежегодно на голямата сцена в Националния дворец на децата в Букурещ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари