Деца засадиха дръвчета в двора на училище „Иван Вазов“

0
Третокласниците от училището се включиха с идеята, че по този начин ще научат и покажат, как трябва да се опазва природата чиста
Третокласниците от училището се включиха с идеята, че по този начин ще научат и покажат, как трябва да се опазва природата чиста Видео: TVN

Ученици засадиха дръвчета в двора на училище „Иван Вазов“.

Инициативата за акцията е в рамките на кампанията „Засади дърво” и е изцяло на децата. Целта им е да направят училището си по-красиво, а въздуха по-чист.

Третокласниците от училището се включиха с идеята, че по този начин ще научат и покажат, как трябва да се опазва природата чиста. Децата получиха подкрепа от своя класен ръководител и от родители. Благодарение на общите усилия, в задния двор на училището вече са посадени 12 дръвчета от вида туи.

Разбира се, че ще се грижат за дръвчетата. Децата ще си ги наглеждат, ще поливат и ще ги подстригват, така че, те абсолютно ще поемат грижата от тук насетне за тези дръвчета“, каза директорът на училището Теодора Йорданова.

Децата приветстваха идеята и бяха категорични, че отново биха се включили в подобна кампания, защото обичат природата, приемат грижата за нея за своя мисия и искат да оставят значим спомен на училището.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари