Деца дариха елха на русенската болница

2
Малчуганите от детска градина „Чучулига“ подариха коледно настроение
Малчуганите от детска градина „Чучулига“ подариха коледно настроение Видео: TVN

Директорът на детска градина „Чучулига“ Скарлет Гвоздейкова заедно с екип от възпитатели дариха жива елха и коледна украса за хирургичния блок на болницата.

Средствата за дарението са събрани по време на вътрешен конкурс в детската градина, където е продавана ръчно изработена коледна украса, предаде Дарик.

ДГ „Чучулига“ продължава своята благотворителна дейност в УМБАЛ - Русе. Припомняме, че за Световния ден на добротата децата от детската градина направиха подарък на малките пациенти на отделението по Педиатрия – ръчно изработени картички с пожелания за скорошно оздравяване.

От своя страна, УМБАЛ - Русе също има изготвена програма за малките пациенти в педиатричното отделение. В петък в отделението се проведе коледна работилница, където децата украсиха елхата и прекараха 2 часа в креативни занимания – украсяване, ръчна изработка, оцветяване. Компания в занятието на децата правиха доброволци от клуб „Смехотворци“ – Деница Дончева и Мартин Маринов, както и стажанти втори курс от специалност Медицинска сестра от РУ „Ангел Кънчев“.

Следващата коледна работилница за децата в Педиатрия ще бъде проведена в сряда 21.12. от 16:00 до 17:30ч., когато ще бъде поставено и украсено Дървото на желанията. Два дена по-късно малките пациенти ще се радват на посещението на Дядо Коледа, който ще раздаде коледни подаръци.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари