Детелина Амран: Правителственият самолет не взе българи с двойно гражданство, а качи израелци

0
Страхувам се, няма затишие, бомбите и стрелбите продължават, разказа българката с двойно гражданство
Страхувам се, няма затишие, бомбите и стрелбите продължават, разказа българката с двойно гражданство Видео: Euronews Bulgaria

Страхувам се, няма затишие, бомбите и стрелбите продължават, разказа българката с двойно гражданство

"Веднага след като започна войната, синът ми се опита да купи билети за България, но без успех, тъй като анулираха полетите. Съвсем случайно разбрах преди два дни, че пускат правителствен самолет. Обадих се и г-жа на име Христина Мерджанова ми каза „вижте, госпожо, в момента вземаме само туристи, но не и хора с двойно гражданство“. Оказа се, че в самолета, кацнал в София обаче е имало не само туристи, но и израелски граждани, от което ми стана много болно."

Това каза пред Euronews Bulgaria в пряко включване от Тел Авив Детелина Амран.

"Отново се обадих, помолих да се запиша в списък в посолството, но ми каза да продължавам да търся начини да се прибера чрез други авиолинии. Накратко това е един голям проблем, защото ние не сме втора ръка хора. Преди всичко сме българи и ситуацията е много обидна.

Синът ми отново е купил билет и се надявам да пътувам в неделя.

Положението не е добре, непрекъснато ни обстрелват. Опитваме се да живеем нормално. Има автобуси и отворени магазини, аз работя в момента, но на всеки няколко часа тичаме в бункерите. Няма затишие, бомбите и стрелбите продължават. Всички се страхуваме.

Живея от 23 години в Израел, но преди всичко аз съм българка."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    ?!?!??!/
    Кой нормален и себеуважаващ се би искал не само да посещата но и да стои в тази измислена, основана на лъжи лицемерна държава? Какво има там освен пясък и маймуни?
  • 9
    2
    Възмутен
    Доколкото разбрах, еврейските граждани подлежат на мобилизация. След като живеят в Израел, българското гражданство не ги освобождава от спазването на тамошните закони.
  • 9
    1
    Аре стига!
    Арменци, евреи, аре стига! Самолети хвърчят на ляво и надясно за моя сметка! Аре да се самоопределите най накрая какви сте! Двойно, тройно, четворно гражданство! Аре стига!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари