Дете загина, след като хипопотам нападна лодка в Малави

0
Спасителните екипи издирват оцелели, 23 души са в неизвестност
Спасителните екипи издирват оцелели, 23 души са в неизвестност

Момче на една година загина, а 23 души са в неизвестност, след като хипопотам удари лодката им и я преобърна в най-голямата река в Малави

Спасителните екипи издирват оцелели, но надеждите да намерят някой жив избледняват с увеличаване на времето след инцидента, който се случи вчера, съобщи полицията, предаде Би Би Си.

Лодката била пълна със селяни, които пресичали река Шир, за да работят на нивите си, както обикновено правят.

По все още неизяснени причини този път лодката им била нападната от хипопотам.

Общо 14 души са успели да изплуват на безопасно място или са били спасени от други селяни, които се хвърлили в реката, за да помогнат. Но не успели да спасят единственото дете в лодката.

Тялото му е извадено от полицейска част, когато пристигнала за извършване на спасителни и издирвателни операции.

Инцидентът е станал в отдалечения район Нсандже в южната част на Малави, близо до границата с Мозамбик.

“Полицаи са на мястото от вчера [понеделник], когато беше съобщено за произшествието, издирвайки изчезнали хора“, каза говорителят на полицията в област Нсандже Агнес Залакома пред Би Би Си.

Местната депутатка Гладис Ганда многократно е призовавала за изграждане на мост, така че хората да не рискуват живота си, пресичайки реката с лодки и канута, но нейният призив досега не е бил чут.

Река Шир е дом на много хипопотами и крокодили, а лодките и канутата, които използва местното население за преминаването ѝ, често са препълнени или зле поддържани, посочва британската медия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари