Дете със счупен крак след игра в надуваем замък

0
От „Пирогов” обясниха че всеки месец имат по няколко случая като този на Кирчо
От „Пирогов” обясниха че всеки месец имат по няколко случая като този на Кирчо Видео: Нова телевизия

Когато иска да зарадва децата си, Веселин Господинова  ги води в Борисовата градина. Надуваемите замъци били любимото им място. Или поне доскоро. Заради един от батутите синът й Кирил вече е със счупен крак.

„По мнение на лекарите, причината е, че батутът не е бил достатъчно добре надут. От "Детската травмотология" в Пирогов ми каза, че това е едно от най-тежките счупвания и че,за съжаление, много често идват деца с подобен тип счувания на крачетата”, обясни майката на детето. 

От „Пирогов” обясниха че всеки месец имат по няколко случая като този на Кирчо. Затова майката му търси виновния. Тя смята да заведе частен съдебен иск срещу Столична община и срещу собственика на надуваемите замъци.  

Общината обаче вина няма, твърдят от там. Тя отговаряли за поставянето и въвеждането в експлоатация на замъците, върху които децата  подскачат, но нищо повече.

„Преглеждаме две основни обстоятелства. Едното е мястото, на което се поставя съоражението,а другото е паспорта на съоражението”, обясни арх. Бойка Къдрева от Столична община. Всички останали проверки се оставят в ръцете на собственика.

„Собственикът не упражнява сам контрола над своето съоражение. Това се прави от едно специално лице за контрол. Всеки, който притежава съоражение от такъв вид, трябва да има периодичен контрол от това лице”, уточни арх. Къдрева.

Дали обаче собственика ще потърси такова лице и извършва ли то реално контрола - никой не знае и не следи.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари