Десислава Иванчева ще се кандидатира за евродепутат

0
Петко Дюлгеров пък отново се отрече от първоначалните си показания по делото за подкуп
Петко Дюлгеров пък отново се отрече от първоначалните си показания по делото за подкуп Снимка: NOVA

Бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров пък отново се отрече от първоначалните си показания по делото за подкуп, водено срещу Иванчева

Отстранената от длъжност кметица на столичния район "Младост" ще се кандидатира за евродепутат. Това съобщи самата тя във вторник при заседанието по делото срещу нея, бившата й заместничка Биляна Петрова и предшественикът й на поста Петко Дюлгеров, обвинени във взимане на подкуп в особено големи размери. Те бяха арестувани при показна акция в центъра на София миналата година. В колата на Иванчева бяха намерени белязани 56 000 евро, предаде NOVA.

Пред спецмагистратите във вторник Дюлгеров отново се отрече от всичките си показания, дадени пред разследващите. Той заяви, че само със служебен адвокат и под натиск разказал как с него се свързал бизнесменът Александър Ваклин, а след това как станал посредник и взел 14 000 евро от общо 70 000.

Дюгеров се отрече и от казаното, че, седейки на задната дясна седалка в колата на кметицата, заедно с Биляна Петрова до него, пуснал парите в плик. Дюлгеров заяви, че е подписал протокола. И после допълни, че и служебният защитник, и служители от КПКОНПИ му казали, че ако даде "правилни " показания, можело да бъде освободен.

Междувременно стана ясно, че строителната фирма „Артекс“ първа подала сигнал срещу Иванчева. Такова твърдение направи самата тя на днешното заседание по делото за подкуп срещу нея. Тя обаче не можа да обясни за какво е бил сигналът, тъй като по нейни думи, по време на мандата ѝ, в квартала нямало строежи на „Артекс“.Година след арестите на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, делото срещу тях е към финал.

Днес бившият кмет на "Младост" дава обяснения и разказва за движението по преписката на строителния предприемач Александър Ваклин. Тримата бяха арестувани по обвинения за подкуп, който искали от бизнесмена, за да придвижат документите му за строеж. Иванчева подробно описва времето от 2016 г.  до деня на ареста.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари