Десетки къщи са пострадали от наводнението в Карлово

0
Безсънна и тежка е била нощта за хората, чиито дворове и приземни етажи останаха под вода
Безсънна и тежка е била нощта за хората, чиито дворове и приземни етажи останаха под вода Снимка: БНТ

Безсънна и тежка е била нощта за хората, чиито дворове и приземни етажи са останали под вода

След силния порой вчера, Карлово е в частично бедствено положение. Пострадали са 40 къщи, магазини, офиси и професионалната гимназия по железопътен транспорт "Христо Смирненски". Прави се опис на щетите. София и Пловдив изпращат аварийни екипи към Карлово, съобщи БНТ.

Една от най-потърпевшите къщи е на Недялка Пенева, която по това време била с внука си. Стихията отнесла вратата на двора и го напълнила с голяма количество земна маса и боклуци.

Най-много от бедствието пострада училището по железопътен транспорт. Стихията отнесе входа към сградата и наводни малкия корпус и новата учебна лаборатория. Директорът е притеснен, че предстоящите държавни зрелостни изпити няма да могат да се проведат в гимназията. Първата вълна е отнесла най-близката баничарница под училището. По това време вътре са били наемателя и двама служители. Върху единия от тях пада врата , а стъкло го порязало по ръката. По чудо успели да се спасят в буса, който бил паркиран отпред.

За да окажат психологическа помощ на място днес пристигнаха служители на БЧК Пловдив.

Комисия от Община Карлово започна да описва щетите по инфраструктурата и пострадалите къщи и магазини. Собствениците ще могат да получат по една минимална работна заплата за страната, а ако имат застраховка ще има бъде издадена бележка с която да кандидатства за средства пред застрахователните дружества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари