Депутатите ще работят още 10 седмици

0
Караянчева държа реч за Търновската конституция и бесилката срещу парламента
Караянчева държа реч за Търновската конституция и бесилката срещу парламента Снимка: БГНЕС

Караянчева държа реч за Търновската конституция и бесилката срещу парламента

Протестите направили управляващите по-смирени, а опозицията била “неспособна”

Нинова говори за “живия живот”

Депутатите ще работят още 10 седмици до края на 44-то народно събрание. Започналата 11-а сесия на парламента е последната за този мандат и приключва на 26 март.

В началото на първото за тази година заседание председателят на парламента Цвета Караянчева призова избраниците да не започват отсега предизборната кампания, а за положителни моменти от работата на депутатите изтъкна честванията за 140 години Търновска конституция. “Случи се да видим и бесилка срещу сградата на парламента, тя беше доказателство, че всички можем да станем жертва на конфронтацията”, каза Караянчева като припомни протестите от миналото лято, пише вестник Труд.

Протестите ни направиха по-смирени, а неспособността на парламентарната и извънпарламентарната опозиция по-отговорни”, посочи в речта си и председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя отбеляза, че при предсрочна оставка през лятото, днес България “щеше да бъде и в политическа криза”. “Цената щеше да бъде платена не от президента и лидерите на опозицията, а от българските граждани”, каза Дариткова.

Най-важен е живият живот. За тези 4 години, уважаеми управляващи, продължихте да развивате две паралелни Българии - една телевизионна и една реална”, отвърна є председателят на БСП Корнелия Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари