Депутатите ще поставят рекорд по мързел

0
Месец след старта си парламентът още няма какво да работи
Месец след старта си парламентът още няма какво да работи

Месец след старта си парламентът още няма какво да работи.

Депутатите - на път да разбият всички рекорди за кратки заседания и слаба активност. Повече от месец след официалното си откриване новият парламент все още не успява да набере скорост и да заработи на пълни обороти. А заседанията обикновено са съпроводени със скандали, предаде Нова телевизия.

44-тото Народно събрание е най-непродуктивното за последните три. От 19-и април, когато официално стартира, до днес, депутатите са работили общо 42 часа и 25 минути.

В същия дух бе и петъчното заседание на Народното събрание, което продължи 2 часа и 17 минути. Оказа се, че то е и едно от най-дългите дотук след рекордите от по 23 и 37 минути.

Петър Кънев от БСП оглавява една от важните комисии – по икономическа политика. Има и дълъг парламентарен опит.

Липсата на изобилие от внесени законопроекти е и основно обяснение за парламентарното въртене на празни обороти. И основен лост на Левицата за бой по управляващите.

Управляващите обещават качествени законопроекти и - ако се наложи среднощни заседания -  още от следващата седмица. И на свой ред атакуват активността на опозицията.

В наддаването за внесени законопроекти БСП води на ГЕРБ с 5 на 3. Общият им брой е 11 – чувствително по-малко за същия период в минали парламенти.

Обединените патриоти пък внесоха наново поправките си в Наказателния кодекс, които инкриминират проповядването на радикален ислям, както и насилственото или платено носене на бурки. Проектът отлежаваше в миналия парламент, но не видя бял свят поради предсрочния му финал. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари