Депутатите, ходили на ловно изложение, връщат парите

0
Нинова посочи, че, ако зависи от нея, никога не би се подписала под такава командировка
Нинова посочи, че, ако зависи от нея, никога не би се подписала под такава командировка

Депутатите от „БСП за България“, пътували на разноски на парламента до Залцбург за ловно изложение, ще върнат парите.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в отговор на журналистически въпрос на пресконференция след среща с Партия на Зелените, предава БТА.

Нинова определи като абсолютно недопустимо поведението на двамата депутати. И вчера им казах: „Веднага връщате парите, които сте ползвали“, коментира тя. Нинова посочи, че, ако зависи от нея, никога не би се подписала под такава командировка.

Според нея не е разбираемо, че председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се е подписала, и не само защото народните представители от БСП отсъстват от пленарна зала. „Дори и да сме в парламента, не бива да се харчат народни пари за изложения по лов и риболов“, смята лидерът на БСП. По думите й това нито повишава качеството на законодателната работа, нито авторитета на парламента.

В отговор на въпрос Нинова отново каза, че няма да влязат в пленарна зала за обсъждането на ветото на президента върху промените в Изборния кодекс. Самите управляващи обявиха предварително, дори без да са прочели мотивите, че ще го отхвърлят, отбеляза тя. Според Нинова нов дебат със същите аргументите, които левицата е излагала в продължение на 26 часа и не са били чути, очевидно няма да доведе до резултат.

В ръцете на мнозинството е да променят правилника на Народното събрание, каза още лидерът на БСП относно предстоящото разглеждане на предложенията за изменения. Ние сме дали своето становище, отказали сме се от всякакво заплащане и ползване на командировъчни, посочи Нинова. Тя обаче настоя да се разгледа и предложението на БСП за намаляване и замразяване на заплатите на депутатите и те да не се увеличават автоматично на всеки три месеца.

Лидерът на БСП обяви, че продължават със срещите за общ фронт за честни избори и днес са обсъдили промените в Изборния кодекс с Партията на Зелените. В разговорите се видя, че имаме еднакви позиции по отношение на приетите промени от управляващото мнозинство, посочи тя. Настояваме да се възстанови правото в избирателните комисии решенията да се взимат с две трети мнозинство, да се възстанови обжалването пред ВАС с касационна жалба, да се изчистят списъците от мъртвите души, да се възстановят преференциите, отбеляза Нинова.

Христо Дунчев, изпълнителен секретар на Партия на Зелените, поиска приетите промени в кодекса да бъдат оттеглени. Всички тези изменения и допълнения са насочени само към едно - даване на възможност за предимство и манипулиране на изборния процес, коментира той. Дунчев поиска да се включи и сканиране на протоколите.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари