Депутати и строители обмислят връщането на Трудови войски

2
Искрен Веселинов подчерта, че така младите хора в гетата без образование ще имат възможност да получат занаят
Искрен Веселинов подчерта, че така младите хора в гетата без образование ще имат възможност да получат занаят Снимка: архив

Депутати и строители обмислят връщането на Строителни войски.

Това стана ясно от съобщение от Камарата на строителите в България след среща с председателя на парламентарната Kомисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов, предава News.bg.

На срещата с ръководството на Камарата на строителите в България присъстваха и зам.-председателите на комисията Дора Янкова от БСП и Александър Ненков от ГЕРБ.

Относно недостига на подготвени кадри в строителния бранш депутатът от ОП Искрен Веселинов припомни идеята на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за "обучение на хора от маргинализираните общности в бившите подразделения на строителни войски.".

Веселинов подчерта, че така младите хора в гетата без образование ще имат възможност да получат занаят. Идеята бе подкрепена от всички участници в срещата. Бившето Главно управление на строителните войски (ГУСВ) в момента е държавно предприятие в рамките на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, припомниха от Камарата на строителите.

Освен недостига на кадри бяха дискутирани и предизвикателствата пред строителния бранш в страната, както и сътрудничеството на браншовата организация с парламента.

В началото на срещата инж. Илиян Терзиев, председател на УС на Камарата на строителите в България, представи приоритетите на сдружението и потърси подкрепа от народните представители относно преглед на действащата нормативната база и бъдещи промени в законодателството. Целта е допълнително облекчаване на административната тежест в областта на издаването на разрешителни, проектирането, строителството и надзора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари