Красимир Ениманев: Ако искаме заплатите да растат, трябва да увеличим производителността на труда

4
Председателят на Русенската стопанска камара е категоричен, че бизнесът никога не се е интересувал от минималното заплащане
Председателят на Русенската стопанска камара е категоричен, че бизнесът никога не се е интересувал от минималното заплащане Видео: Кис 13

Председателят на Русенската стопанска камара е категоричен, че бизнесът никога не се е интересувал от минималното заплащане

"Ако искаме заплатите да вървят нагоре, трябва да увеличим производителността на труда." Това заяви председателят на Русенската стопанска камара проф. Красимир Ениманев, цитиран от Кис 13.

Той е категоричен, че бизнесът никога не се е интересувал от минималното заплащане, тъй като индивидуалните трудови възнаграждения са в резултат на договаряне между работодател и работник.

Според проф. Ениманев, минималната заплата трябва да се приема само като база, която е нулата за оцеляване. От това ниво трябва да се върви нагоре спрямо образованието, компетентността и опита на работниците или служителите, смята експертът. Всичко обаче зависи от производителността на труда, категоричен бе той.

Проф. Ениманев коментира и идеята вместо минимална заплата да има заплата за издръжка. Той смята, че никой няма да допусне това да се случи.

Припомняме, че от работодателските организации в страната не приемат настоящия механизъм за определяне на минималната заплата и настояват да изработи нова формула за нейното изчисляване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 24
    20
    русенец
    Синът му едвам завърши средно, а благодарение на баща си завърши Русенския университет. Жена си - Милена Ениманева, направи директор на техникума по химия и тя го закри само за няколко години. Та цялата им фамилия за нищо не става, освен акъл да раздава !!!
  • 15
    19
    До идиота от 14
    Идиото, ти бачкаш по 18 часа на ден с висене в порно сайтовете, гей секцията най вероятно. Щото иначе нямаше да си дращиш небивалиците тука.
  • 22
    18
    Един
    Шмекер се опитва "да открие Америка". Капацитетът на русенското висше училище.
  • 30
    17
    русенец
    Я проверете фирмите на Ениманев, че да видите какво чудо е - хора на по два-три часа работно време, че да се пести от осигуровки. Хора с фалшиви договори, че да се пести от всичко , а заплатите ако изобщо ги даде - мизерни. Хайде да не ми обяснява за производителност на труда, че изобщо си няма представа нито какво е труд, нито що е производителност. Между другото, как е възможно човек, със строително висше образование да е професор по електрификация на кравеферми , а да преподава икономика, национална сигурност, строителство в 4 ВУЗ-а? Убеден съм, че ако се отвори място по гинекология и от него ще бозае пари! Баси тъпата ни образователна система, баси академиците и професорите ни!
  • 26
    16
    ДО ПЕТИ
    Прав си, ама наполовина. Вярно е че Ениманев е бивш комунист. Ама до тук, няма бивш комунист. Веднъж комунист, завинаги комунист. А като прочетох, че Енимавен гравитира около ГЕРБ - тук направо ме разсмя. Този, който бранеше паметника на Альоша, този който от сутрин до посред нощ проповядва идите на комунистическия интернационал. Но за да се докопа до власт и властова позиция е готов да затане под знамето на всяка една партия, каквото всъщност вече направиха и други такива като него - примери - Росица Георгиева, Галин Ганчев.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари