Депутат е бил назначен на ръководен пост в администрацията, но не е напускал парламента

0
Николай Дренчев от „Възраждане“ е търсил среща с министър Николай Събев заради назначенията в гражданската авиация
Николай Дренчев от „Възраждане“ е търсил среща с министър Николай Събев заради назначенията в гражданската авиация Снимка: БГНЕС

Николай Дренчев от „Възраждане“ е търсил среща с министър Николай Събев заради назначенията в гражданската авиация

На брифинг пред журналисти в Народното събрание депутатът от парламентарната група на „Възраждане“ Николай Дренчев заяви, че е потърсил среща с министъра на транспорта в оставка Николай Събев във връзка с назначенията в Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна авиация" (ГДГВА). Такава не се е състояла, защото е била „любезно отклонена“, каза Дренчев, цитиран от БТА.

Депутатът от "Възраждане" определи гражданската авиация като „изключително сериозен отрасъл", в който има сериозни стандарти за безопасност. По думите му в ГДГВА основен проблем са кадрите.

Дренчев твърди, че през 2018 г. като инспектор в ГДГВА е назначен „един младеж“ без опит. „Тогава началник на отдела пише доклад до съответния директор на дирекция и казва, че, ако сега започнем да обучаваме този младеж, той ще бъде готов да инспектира, съответно летателните апарати, летателните екипажи, след пет години – през 2023 г.“, разказа депутатът.

По думите му е наредено въпросният служител да премине през индивидуална обучителна програма. „Но през 2020 г. ГЕРБ вече не са на власт, идва „Продължаваме Промяната“ и въпросният младеж става депутат, наш колега в 47-ото Народно събрание, става и заместник-председател на Комисията по транспорт и вече отговаря пряко за състоянието на транспорта и на авиацията. Както знаете декември нашето събрание полага клетва, през март ГДГВА се провежда конкурс за директор на дирекция", отбеляза Дренчев.

Този наш колега, без да напусне Народното събрание, се явява на конкурс. Кандидатства там и бива избран за директор на дирекция. След което бива назначен на длъжността директор на дирекция, без да напуска Народното събрание, след което си пуска неплатен отпуск и отново идва в Народното събрание“, разказа той.

Това е просто един пример за нарушения, "шуробаджанащина", за начина, по който се администрира нашата гражданска авиация, коментира Дренчев. Той смята, че случаите "не остават незабелязани" от Агенция за авиационна безопасност на Европейския съюз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Без коментар
    вгъZраждани, сър!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари